Atılım Üniversitesinde Uzaktan Öğretim

Üniversitemiz, farklı mekanlardaki öğrenci, öğretim elemanı ve öğretim materyallerini iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getiren uzaktan öğretim sistemini 2008 yılında kurduğu Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü birimiyle hayata geçirmiştir.

Hedefimiz

Atılım Üniversitesi Uzaktan Eğitim koordinatörlüğü olarak temel hedefimiz, dijitalleşen bilgi toplumu ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni eğitim formları ve teknolojik gelişmeleri kullanan uzaktan eğitim programları sunmaktır.

– Uzaktan öğretim teknolojilerini kullanarak alanında uzmanlaşmış öğretim elemanları ile nitelikli bir eğitimin yapılması ve ihtiyaç duyulan alanlarda kaliteli insan gücünün yetiştirilmesi,

– Örgün öğretim dışında kalmış gençlere ve çalışanlara yüksek öğretim olanağının sunulması ve ilgi duydukları alanlarda diploma almalarının sağlanması hedeflenmektedir.

Farkımız

Tecrübeli Akademik Kadromuz  uzaktan öğretim teknolojisi kullanımında en üst düzeyde yetkinliğe sahiptir.
Eğitim Teknolojileri ve Pedagoji Ofisi (ETPO) uzaktan öğretimde en etkin yöntem ve teknolojileri sizlere sunmak için çalışmalar yapar.
Uzman Teknik Kadromuz sayesinde uzaktan eğitimde dışa bağımlılığımız yoktur.
Teknik Altyapımız, kesintisiz bir eğitim deneyimi yaşamanızı sağlar.
Akıllı sınıfımızda  etkin ders içeriklerinin hazırlanması ve sizlere sunulması sağlanır.
Greenbox Teknolojisi ile stüdyomuzda etkin ders video çekim ve kurguları yapılmaktadır.

Vizyon

Atılım Üniversitesi Uzaktan Eğitim koordinatörlüğü olarak vizyonumuz ülkemizde uzaktan eğitim olanaklarının gelişmesine katkı sağlamak ve akademik birimlerimizle işbirliği içerisinde toplumun ihtiyaçlarına uygun uzaktan öğretim programları geliştirip, bu programları en etkin uzaktan öğretim yöntem ve teknolojileri ile sunmaktır.

Misyon

Atılım Üniversitesi Uzaktan Eğitim Koordinatörlüğü olarak misyonumuz, Uzaktan Öğretim programlarımızı toplumun ihtiyaç duyan kesimine sunmak, Üniversitemiz örgün derslerine uzaktan eğitim teknolojileri ile destek vermek, diğer kurum ve firmalara uzaktan öğretim konusunda danışmalık hizmetleri sağlamaktır.